perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pätkis-puku kummipojalle, eli JyJy numero 5


Nuorin kummipoikamme on vain kaksi kuukautta vanha. Jo ennen vauvan syntymää minulta tilattiin tulokkaalle Pätkis-puku. Sitten kun saimme kuulla, että pääsemme pikkuisen kummeiksi, keksin että teenkin Pätkis-puvun ristiäislahjaksi. Onpas epäkristillinen ristiäislahja, mutta lapsi tarvitsee myös lämpöä ja tässä sitä piisaa seuraavaksi vuodeksi, kun tästä tuli niin iso.
Aloitin puvun tekemisen hyvissä ajoin heti reissusta palattuamme ja ehdittyäni lankakauppaan ostoksille. Puku etenikin nopeaa, mutta kummasti siinä silti kävi niin, että viimeisen napin ompelin kiinni vasta kaksi tuntia ennen ristiäisten alkua. Tämä ei tosin ole mitenkään epätavallista minulle, kun vajaa vuosi sitten viimeistelin nuorimmaisemme ristiäispukua pari tuntia ennen ristiäisiä.

En tiedä, onko mittanauhassa vika vai missä, mutta puvusta tuli paljon isompi kuin oli tarkoitus. Ja mitta kyllä täsmäsi ohjeisiin. No, eiköhän sitä liian kanssa pärjää.
Terveisiä sinne ruudun toiselle puolelle sinulle, kummipoikamme äiti, että puvussa on vain neljä nappia, mutta jos haluat opetella nappien ompelua, niin nappilistasta löytyy paikka vielä kolmelle napille. Muistelin, että olin tehnyt viisi napinläpeä, mutta nappeja ommellessani huomasin, että napit ei riitä. Napinläpiä olikin seitsemän. Pikaratkaisuna ompelin sitten vain joka toiseen kohtaan napin, että napit tulivat tasaisesti. Askartelun iloa siis sinne Kuusamoon, jos nappien ompelu alkaa tuntua kivalta ajatukselta! ;)

Aloitettu 12.1.
Valmis 27.2.
Painoa ei ehditty ottaa, koska puvun valmistuttua oli jo kiire laittautumaan

2 kommenttia:

  1. :D pitääpäs kaivella sitten tuolta jostaki muistikätköstä että miten niitä nappeja ommeltiinkaan. :D kiitos puvusta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on hyvä mahollisuus harjoitella! :D Eipä kestä, toivottavasti se saa pitkään lämmittää kummipoikaa<3

      Poista